NAUČI SE ALI NADGRADI SVOJE ZNANJE NEMŠKEGA JEZIKA TUDI OB IGRANJU GOLFA 

Spread the love

 

NAUČI SE ALI NADGRADI SVOJE ZNANJE NEMŠKEGA JEZIKA TUDI OB IGRANJU GOLFA 

Si uspešen na svojem področju dela? Se spogleduješ s trgi kot so Nemčija, Avstrija, Švica, Belgija, Liechtenstein in Luksemburg? Se zavedaš, da je v poslovnem svetu nujno nadgraditi svoje znanje nemškega jezika? Da 36% delodajalcev pri iskanju sodelavcev zahteva znanje nemškega jezika, 24% angleškega in vsak peti oglas ponudnika dela zahteva znanje obeh jezikov?
Pridruži se nam pri igranju golfa, kjer se bomo v dobri družbi pogovarjali le v
nemškem jeziku.
Preko projekta GuterPreis smo v zadnjih dveh letih v Sloveniji gostili že več kot 138 poslovnih partnerjev iz nemško govorečega trga. Dobre govorce nemškega jezika smo pripravljeni tudi dobro plačati kot tolmače za naše poslovne partnerje.
Večina naših poslovnih partnerjev igra golf. Zato smo se še pred sezono odločili, da bomo v mesecu marcu vsakemu našemu MindCruise tečajniku hkrati podarili tudi tečaj golfa. Tu vidimo veliko prednost tudi za morebitne tolmače, ki bi z nami sodelovali na daljši rok.
Nicola Di Grazia in Jože Hočevar
Nicola Di Grazia kot rojeni govorec nemškega jezika in tolmač na številnih poslovnih srečanjih  pravi: “Kakršnekoli že imate načrte za prihodnost,z znanjem nemščine si ustvarjamo neskončne možnosti. Učiti se nemščino pomeni pridobivati znanja, s katerimi lahko izboljšamo kakovost poklicnega in zasebnega življenja. Podpira program MindCrusie učenja tujega jezika,ker za druge metode učenja, potrebuješ veliko več časa. Učenje tujega jezika pa je proces. Sam je veliko dejaven v številnih razpravah na področju psihologije in v nemškem jeziku pomaga tudi drugim osebam videti stvari na bolj jasen način, kar zahteva visoko stopnjo znanje nemškega jezika, ki ga obnavlja na dnevni bazi.”
( vklopi podnapise )

Jože Hočevar, ki  opravlja funkcijo finančnega direktorja v Termah Čatez d.d., pravi:

“Aktivno znanje angleščine in nemščine predstavlja enega izmed temeljev tako poslovnega kot osebnega razvoja vsakega posameznika. Mednarodno poslovanje je brez znanja tujih jezikov praktično neizvedljivo, saj vsa poslovna dokumentacija kot tudi celotna poslovna korespondenca s poslovnimi sistemi poteka v tujem jeziku, najpogosteje v angleščini, na germanskih trgih pa tudi v nemščini. Brez znanja tujih jezikov je na mednarodnem trgu praktično nemogoče izkoriščati prodajnih, nabavnih, procesnih in drugih poslovnih priložnosti. Poleg tega lahko znanje tujih jezikov omogoča tudi lažje razumevanje kulture in ljudi ter posledično lažje prilagajanje proizvodov in storitev ciljnemu segmentu kupcev iz teh trgov. Slednje je pomembno predvsem pri vseh izvoznih ter seveda turističnih podjetjih. Vsekakor pa velja izpostaviti tudi, da znanje več tujih jezikov predstavlja izpolnjevanje enega izmed temeljnih zahtev za zasedanje vodstvenih položajev na eni strani kot tudi možnost mednarodnega kariernega razvoja na drugi.”

Resni kandidati posredujte SMS na številko 040/803-168.

ekipa GuterPreis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *